ترموود

ترموود

مقدمه:

چوب ترموود چیست؟

چوب یکی از پرکاربردترین و زیباترین متریال ها در صنعت ساختمان سازی میباشد و به دلیل فراوانی و در دسترس بودن، از دیرباز تا کنون کاربرد های زیادی در این زمینه داشته است. ترموود نیر نوعی چوب است اما به دلیل ویژگی های خاص و منحصر به فرد جایگاه خود را در طراحی باز کرده است و در نمای داخلی و خارجی ساختمان کاربرد های زیادی دارد.

ترموود طی فرایند های خاص و در چندین مرحله تولید میشود. این عمل موجب می‌شود تا رطوبت و گرمای چوب از بین برود و نسبت به چوب های دیگر استحکام و ماندگاری بیشتری پیدا کند و از ترک خوردگی آن جلوگیری شود و در برابر کپک، موریانه، ساس، حشرات موذی و … مقاوم شود.

در ادامه مقاله‌ با ویژگی ها، کاربردها، مزایا و معایب این چوب آشنا میشویم.

تاریخچه چوب ترموود:

کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود شناخته می شود و اولین بار در سال ۱۹۳۰ طی فرایند هایی مقاومت چوب را بالا برد و سپس برای اولین بار اقدام به راه‌اندازی خط تولید این چوب کرد و یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام VTT  را تاسیس کرد و اقدام به تحقیقات گسترده این زمینه کرد.  پس از آن این چوب مورد اقبال و تایید دیگر کشورها قرار گرفت و کشورهای کانادا و آلمان نیز در این زمینه به پیشرفت های مهمی دست یافتند.

 روش تولید چوب ترموود:

آنچه مسلم است نمیتوان از هر نوع چوبی برای تولید ترموود استفاده کرد. برای تولید چوب ترموود از چوب زبان گنجشک(ASH) و چوب گونه کاج استفاده می کنند و بالاترین کیفیت آن نیز در جنگلهای سوئد و فنلاند یافت میشود و دلیل آن نیز برخورداری کشورهای اروپایی از آب و هوای خوب است.

از دیرباز حرارت دادن چوب برای افزایش مقاومت و استحکام چوب و بهبود کیفیت آن امری بدیهی و کاربردی است. امروزه نیز با پیشرفت تکنولوژی توانسته‌اند این امر را با بیشترین بازدهی تولید کنند.

به طور کلی به چوب طبیعی  که با استفاده از روش های مختلف فرآوری شده و با بخار آب و یا گردش هوا خشک شود، چوب ترموود گفته می‌شود و چون در این روش از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمیشود کاملاً سازگار با محیط زیست است و محصول نهایی ، طبیعی است.

در فرایند تولید ترمووود چوب تا دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد حرارت می بیند. این افزایش دما موجب می‌شود تا ساختار شیمیایی چوب تغییر پیدا کند و موجب افزایش مقاومت و استحکام چوب می شود

همچنین فراوری چوب منجر به تغییر رنگ چوب میشود و به رنگ قهوه ای تیره تبدیل می شود

از آنجایی که چوب انواع مختلفی دارد روش و مدت حرارت هر یک نیز متفاوت می باشد

دسته بندی ترموود ها:

ترمووود ها به دو دسته کلی ترموود S  (مستحکم) و ترمووود D (بادوام)  تقسیم می شود.

Table of Contents

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *