فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟
این روزها احتمالاً واژه را زیاد شنیده اید اما برایتان تعریف دقیق فریلنسینگ سوال شده باشد و کنجکاو شده باشید که فریلنسینگ به چه معناست؟ و فریلنسر کیست؟
در این مقاله ابتدا به تعریف فریلنسینگ پرداختیم و معایب و مزایای آن را ذکر کردیم سپس به بررسی فریلنسینگ در حوزه معماری پرداختیم.
اگر شما مشتاق فعالیت فریلنسینگ در زمینه معماری هستید حتما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا سایت معتبر در زمینه معماری را به شما معرفی بکنیم.
فریلنسینگ چیست؟
فریلنسینگ به معنای آزاد کاری است. فرد با توجه به تخصص خود میتواند روی چندین پروژه به طور همزمان و یا به صورت جدا جدا کار کند. نکته قابل توجه درفریلنسرینگ تایم آزاد این شغل است. شما در هر ساعت از شبانه روز و در هر مکان دلخواهی می توانید مشغول به کار شوید.
به عنوان یک فریلنسر پروژه ای را تحویل میگیرید و طبق توافق صورت گرفته در قرارداد، پروژه را در زمان مشخص به کارفرما تحویل داده و مبلغ مقرر شده را دریافت میکنید.
اشتباهاتی که ممکن است اشتباهاتی که ممکن است در حوزه فریلنسینگ رخ دهد:
۱. عدم شناخت صحیح فرایند: با توجه به شناخت اشتباهاتی که وجود دارد، ممکن است برخی هزینه ها را در حوزه فریلنسینگ نادیده بگیریم. مانند هزینه نادیده گرفتن آموزش خود، هزینه اجاره مکانی که قرار است روی پروژه کار کنیم، هزینهی سیستم و…
و شما باید هنگام قیمت دادن به پروژه های تمام این عوامل را در نظر بگیرید. در نظر نگرفتن این عوامل، موجب خاتمه یافتن کسب و کار فریلنسری شما خواهد بود.
۲. برای گرفتن پروژه فریلنسری معماری، باید کفشهای آهنی بپوشید! استمرار و پشتکار و جمعآوری رزومه و نمونه های خوب، رمز موفقیت شما در حوزه فریلنسینگ خواهد بود و نباید به آسانی ناامید شوید.
چگونه میتوانیم فریلنسر شویم ؟
۱. پرس و جو کنید: قبل از شروع فریلنسری نگ سعی کنید در این زمینه اطلاعات کافی و درست به دست آورید و عجولانه تصمیم نگیرید و افرادی که چندین سال در این زمینه تجربهی کافی دارند پرس و جو کنید.
۲. حداقل تجهیزات و وسایلی که در حوزه معماری به آن نیاز دارید را تهیه کنید: اگر شما تصمیم به گرفتن پروژه ها به صورت فریلنسینگ کرده باشید، تجهیزات و سیستم های مربوط را نیز خودتان باید تهیه کنید زیرا شما تحت نظر ارگان خاصی کار نمی کنید. قبل از شروع پروژه به این موارد دقت کنید.
۳. جمع آموری رزومه و نمونه کار:جمع آوری نمونه کارهای خوب برای فریلنسرها مانند ویترین یک مغازه است؛ همانطور که یک خریدار، قبل از اقدام به خرید، از ویترین مغازه دیدن می کند کارفرما ها نیز با در نظر گرفتن نمونه کارهای یک معمار تصمیم به سپردن پروژه به آنها می کنند.
۴. انتخاب بستر مناسب: فریلنسرها، در ۲ بستر شبکه های اجتماعی ( مانند اینستاگرام، لینکدین، تلگرام و…) وسایل های فریلنسری می توانند اقدام به گرفتن پروژه بکنند. هر کدام از این بستر ها، معایب و مزایای خاص خود را داشته و هر کدام نیز مخاطب های خاص خود را دارند. شما نیز باید قبل از شروع به این کار در این بسترها،تحقیقات لازم را انجام دهید، با مخاطبان هدف از فرم آشنا شده و معایب و مزایای آن را نیز بسنجید. همچنین می توانید یک سایت یا وبلاگ برای خود طراحی کنید.
* از ظرفیت لینکدین غافل نشوید؛ کارفرماهای خوب و حرفه ای در فضای لینکدین حضور دارند و بستر بسیار مناسبی برای فعالیت حرفهای و شبکه سازی است.
۵. داشتن دید نسبت به مهارتهای جانبی فریلنسرینگ: شما باید علاوه بر مهارت های اصلی خود، تحت تعلیم مهارت های دیگری نیز قرار بگیرید. مانند مهارت مذاکره، مهارت مدیریت زمان، مهارت مدیریت پروژه و همچنین توانایی شبکه سازی، ارتباط گرفتن و توانایی مذاکره با کارفرما را نیز باید کسب کنید.
فریلنسرینگ در معماری:
فریلنسرینگ در معماری، به بخش های مختلفی تقسیم میشود. که شما می توانید به راحتی و در هر کدام است این حوزه ها وارد شده و کسب درآمد کنید. ولی سه بخش از آن مهم تر از بقیه دسته ها می باشند.
۱. رندرینگ یا مدل سازی( CG Artist):
CG Artist ها باید به نرم افزارهای معماری مانند Revit, 3Ds MAx, Rhino و… مسلط باشند.
۲. معماری از راه دور( Architectural Design ):
باید به فعالیت های طراحی معماری تسلط داشته باشید. این گروه از فریلنسرها در ابتدا نیاز است دانش و علم معماری همچنین به نرمافزارهایی که بتوان با آن طرح های اولیه را پرزنت کرد، مسلط باشند.
۳. انجام فعالیت های خاص مرتبط با معماری:
مانند درست کردن ماکت های معماری، عکاسی معماری و… این گروه از فریلنسرها نیز باید در این فعالیت های جانبی متخصص بوده و علاوه بر آن تجهیزات مورد نیاز را نیز داشته باشند.
آیا در ایران، میتوان به صورت فریلنسینگ با شرکت های معماری همکاری کرد؟
بله . در ایران ۸۰ درصد دفاتر معماری به دنبال همکاری با فیریلنسرها هستند زیرا استخدام معمار هزینه های سنگینی را بر دوش دفاتر معماری قرار می دهد. علاوه بر آن در انجام پروژه های دانشجویی نیز نیاز به حضور فیزیکی معمار نداریم.
مزایا و معایب فریلنسری چیست؟
در سال های اخیر به دلیل گسترش اینترنت و همچنین شیوع کرونا، بستری فراهم شد تا افراد زیادی به صورت دورکاری و بدون نیاز به حضور فیزیکی مشغول به کار شوند و کسب درآمد کنند. به همین دلیل این شغل (فریلنسری) تبدیل به یک شغل رویایی برای اکثر افراد شد. اما این نکته را در نظر بگیرید که شغل فریلنسری در کنار مزایای خود، معایبی نیز به همراه دارد .
در ادامه با ما همراه باشید تا تعدادی از مزایا و معایب این شغل را ذکر کنیم.
مزایای فریلنسری:
۱. مدیر خوتان هستید: آزادانه کار می کنند و کسی بر کار آن ها نظارت نمی کند. البته این به این دلیل نیست که کارشان مورد ارزیابی قرار نمی گیرد ؛ بلکه ان ها موظف هستند کار را سر وقت تحویل کارفرما دهند.
۲. مدیریت زمان بر عهده خودتان است: فریلنسرها میتوانند در هر ساعت از شبانه روز مشغول به کار شده و مقید به تایم خاص اداری نیستند و زمان کاری آن ها منعطف تر بوده و نیازی نیست حتما راس ساعت ۸ صبح در محل کار حاضر شوند همچنین نیاز به رفت و آمد به محل کارشان را ندارند. در نتیجه وقت آزاد بیشتری نسبت به بقیه خواهند داشت.
۳. درآمد ثابت ندارید: فریلنسرها درآمد ثابت ندارند؛ که این هم نکته مثبت محسوب می شود و همین نکته منفی و با توجه به میزان پروژهای که هر ماه قرارداد میبندند و با توجه به مهارت و تخصصی که دارند، درآمدشان تغییر پیدا می کند.
۴. پروژه های دلخواه خود را می توانید انتخاب کنید: نوع کار و تعداد پروژه ها در اختیار خودتان است. در اکثر موارد، فریلنسرها چندین پروژه را همزمان انجام میدهند و چندین کارفرما دارند می توانند هر پروژهای که خودشان به آن علاقه دارند را انتخاب کنند و در آن مشغول به کار شوند.
معایب فریلنسری:
۱. کار امروز به فردا می افتد:
با توجه به اینکه فریلنسرها در خانه کار می کنند، معمولاً تنبلی می کنند و کارها را به تعویق میافتد؛ بنابراین نیازمند برنامه ریزی کلی هستند تا بتوانند دید کلی به پروژهها داشته باشند و نباید اجازه دهند کارهای منزل با شغل آنها دچار اختلال شود و باید بتوانند بین این دو موضوع تعادل ایجاد کنند.
۲. فرصت تعامل ندارند:
در شغل های فریلنسری،فرصت تعامل یا دیگر افراد یا همکاران که در دیگر شغل ها فراهم است، گرفته میشود و اگر شما یک فرد اجتماعی و پرحرف هستید، احتمالا این شغل مناسب شما نیست.
عدم بهره مندی از مزایای شغلی: در مشاغل آزاد کاری ( فریلنسرها) یکی از مهمترین معایب، عدم بهره مندی از مزایای شغلی است به طور مثال حق بازنشستگی ندارند، مرخصی ماهانه ای در کار نیست، حق بیمه دریافت نمی کنند و…
یکی از مشکلات فریلنسرها حقوق بازنشستگی است.
سایت های منتخب فریلنسری :
اگر بعد از سنجش مزایا و معایب شغل فریلنسری به این نتیجه رسیده اید که این شغل مناسب شماست، می توانید به سایت های فریلنسر سینگ منتخب ایرانی و خارجی که در ادامه ذکر می شود سر بزنید.
نکته: لطفاً در مورد معتبر بودن این سایت ها، اطلاعات کافی به دست آورید.
سایت های منتخب فریلنسری در ایران:
۱. سایت پارسکدز
۲. سایت پارس فریلنسر
۳. سایت تایپایران
۴. سایت انجام می دهد
۵. کارخانه
۶. پونیشا
سایت های منتخب فریلنسری خارج از کشور :
۱. upwork
2. Fiverr
علاوه بر موارد بالا، همانگونه که در این مقاله ذکر شد، با فعالیت در فضای مجازی مانند اینستاگرام، لینکدین و تلگرام نیز می توانید با افراد در تعامل باشید و پروژه های مورد نظر خود را بگیرید.
تاریخچه فریلنسری:
با گسترش بستر فضای وب و اینترنت و شروع کرونا و همچنین روی آوردن مردم به دورکاری و شغل دوم، شغل فریلنسری در بین مردم محبوب شد و مردم در آن می توانستند در یک قرارداد منعطف در طی زمان و درآمد متغیر که اکثراً توسط خود فرد فریلنسر تعیین می شد، مشغول به کار شوند.
اصطلاح فریلنسر ( Freelancer) اولین بار در رمانی به نام آیوانهو (ivanhoe) به کار برده شد که اشاره به جنگجویان مزدور قرون وسطایی داشت که هیچ تعهدی به خاندان سلطنتی نداشتند و بعدها از این اصطلاح برای افرادی که خودشان برای خودشان کار می کردند به کار برده شد.