نکات طراحی آشپزخانه

نکات طراحی آشپزخانه

نکات طراحی آشپزخانه+ عکس

آشپزخانه قلب تپنده‌ ی هر خانه محسوب می شود و بیشتر وقت هر خانمی در آن گذرانده می شود ؛ به همین دلیل دکوراسیون داخلی آشپزخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . با توجه به ورود افراد غیر متخصص و غیر حرفه‌ای به این حوزه، کارفرمایان مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت برای بازسازی آشپزخانه‌ها هستند. به همین دلیل بهتر است از همان ابتدا با نکات طراحی آشپزخانه آشنا شویم تا از هدر رفت هزینه‌های آتی جلوگیری کنیم.

با اورچین همراه باشید تا در ادامه در مورد دکوراسیون داخلی آشپزخانه صحبت کنیم و اشتباهات و نکات مهم آن را با هم بخوانیم.

نکات دکوراسیون داخلی آشپزخانه: 

۱. در هنگام شروع طراحی آشپزخانه، حتما سعی کنید که یک سبک از دکوراسیون را انتخاب کنید و طراحی کابینت‌ها و حتی انتخاب اکسسوری‌های آشپزخانه را طبق آن سبک دکوراسیون پیش ببرید.

مقاله پیشنهادی: سبک دکوراسیون داخلی 

۲. اهمیت مثلث کار را در آشپزخانه دست کم نگیرید و به آن توجه کنید.

مثلث کار در آشپزخانه چیست؟ مثلث آشپزخانه یک مفهوم طراحی است که به آن مثلث طلایی نیز گفته میشود که با قرار دادن عملکردهای حیاتی در مکان‌های مشخص شده که به عنوان مناطق اصلی کار در آشپزخانه نیز شناخته میشوند، فعالیت در آشپزخانه را کنترل می کند. همانطور که میدانید، کارهای اصلی در آشپزخانه بین اجاق گاز یا فر، سینک ظرفشویی و یخچال انجام میشود. به گفته معماران، مثلث کار از این سه نقطه و خطوط خیالی که آنها را به هم متصل می کند، تشکیل شده است.

مفهوم این است که با قرار دادن این سه نقطه نزدیک به یکدیگر، استفاده از آشپزخانه آسان تر و کارآمدتر میشود و مراحل هدر رفت را کاهش می دهد. مفهوم این است که سرآشپز باید بتواند آزادانه بین این سه نقطه مانند محل آماده سازی، منطقه آشپزی و محل ذخیره سازی حرکت کند و فاصله بین این نقاط نباید خیلی دور یا نزدیک باشد.

نکات مثلث کار در آشپزخانه:

 محیط مثلث نباید کمتر از ۴.۸ متر و از ۶ متر  بیشتر باشد.
هر ضلع مثلث نباید کمتر از ۱۲۰ سانتی متر و از ۲۷۵ سانتی متر بیشتر باشد.

راهروهای کار نباید کمتر از ۱۱۰ سانتی متر باشد.

Academy - oorchin design - آشپزخانه قلب تپنده‌ ی هر خانه محسوب می شود و بیشتر وقت هر خانمی در آن گذرانده می شود ؛ به همین دلیل دکوراسیون داخلی آشپزخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . با توجه به ورود افراد غیر متخصص و غیر حرفه‌ای به این حوزه، کارفرمایان مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت برای بازسازی آشپزخانه‌ها هستند. به همین دلیل بهتر است از همان ابتدا با نکات طراحی آشپزخانه آشنا شویم تا از هدر رفت هزینه‌های آتی جلوگیری کنیم. - Oorchin Design - 2025

۳. کابینت‌های آشپزخانه را تا سقف طراحی کنید. رعایت این مورد باعث میشود تا هم ظاهر آشپزخانه شلخته دیده نشود و هم فضای بیشتری برای کابینت شما وجود خواهد داشت.

۴. طراحی کابینت‌ها تا کف موجب میشود تا زیر کابینت‌ها کثیف نشده و هم ظاهر آشپزخانه یکدست دیده شود.

۵. نور در آشپزخانه، نقش مهمی را بازی میکند.

برخلاف تصور عموم، استفاده از پنجره‌های سقفی در آشپزخانه‌ها کاربردی ندارد. نوری که از پشت سر شما بر صفحه کار بتابد، موجب ایجاد سایه شده و خوب نیست.  بهترین نوع نور در آشپزخانه‌ها، نور زیر کابینت است، زیرا این نور مستقیما روی فضای کار شما می تابد. هزینه‌های سرسام آور این نورها موجب شده تا کارفرمایان از نورهای بی کیفیت استفاده کنند. علاوه بر نوع نور، به کیفیت آن نیز توجه کنید تا عمر و دوام زیادی داشته باشد. آشپزخانه اتاقی است که در آن نمیتوانید نور ضعیفی داشته باشید. موضوع فقط اهمیت طراحی و فضای خوب نیست؛ بلکه هنگام کار با چاقوهای تیز و سایر ابزار آشپزخانه، نورپردازی مناسب کار ایمنی، از اهمیت بالایی برخوردار است. به علاوه، هر چه نور بیشتری در اتاق داشته باشید، بهتر می توانید عناصر طراحی خود را به رخ بکشید.

۶. اول ایمنی بعد کار:  مادران خانه، معمولا اصلی ترین کاربران فضای آشزخانه می باشند. در طراحی آشپزخانه رعایت این نکته که مادران دید کافی نسبت به فضاهای بازی کودکان چه در داخل خانه و چه در حیاط خانه داشته باشد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از طرفی باید در طراحی  و همچنین اجرای کابینت‌ها، باید در نظر داشت که تمامی گوشه‌ها پخ‌خوردگی داشته باشند و تمامی سطوح و کف سازی ها  لیز نباشند. نکات ایمنی بسیاری در طراحی آشپزخانه باید مد نظر گرفته بشوند که در سایت کودکان امن (https://www.safekids.org/parents/) در دسترس هستند.

۷. تصفیه‌ی هوا:

حتی بهترین طراحی آشپزخانه در حضور بوی بد آشپزی محو میشود. اگر تا به حال وارد خانه کسی شده باشید و بوی ماهی های دیشب را که در هوا مانده است حس کرده باشید، اهمیت تهویه مناسب را درک خواهید کرد. در آشپزخانه وجود تهویه‌ی مناسب امری ضروری است. در بسیاری از آشپزخانه‌ها، هود به عنوان یک عنصر تزیینی محسوب میشود اما یک هود قدرتمند، باعث تصفیه‌ی هوای آشپزخانه میشود و بوی انواع ِغذاها و سرخ‌کردنی‌ها بیرون میرود. این مورد برخلاف توجه کمی که مردم دارند، موجب نارضایتی اکثر مردم شده.

۸. مدیریت زباله:

دفع زباله و خارج شدن بوی آن از نکات مهمی دکوراسیون داخلی آشپزخانه است و نباید آن را سهل گرفت. باید در نظر داشت که فضای مورد استفاده برای زباله در آشپزخانه باید کاملا کافی، بهداشتی، ضدزنگ و خوردگی و با دوام باشد.

۹. انتخاب اشتباه جزیره آشپزخانه:
وقتی صحبت از جزایر آشپزخانه به میان می آید، ما به طور کلی به فضای ذخیره سازی، آماده سازی و سرویس اضافی در آشپزخانه فکر میکنیم. اما شاید تعجب کنید که بدانید جزایر آشپزخانه میتوانند فضای زیادی را هدر دهند. انتخاب جزیره نامناسب یا قرار دادن آن در مکان نامناسب، به خصوص در یک منطقه کاری که بیش از حد به هم ریخته است، می تواند مشکل ساز باشد.

جزایری که مانع از عبور و مرور رفت و آمد به سینک، یخچال، اجاق گاز و ایستگاه های کاری اولیه می شوند، تنگناهایی ایجاد می کنند. یک جزیره باید حداقل 4 فوت طول و 2 فوت عمق داشته باشد و به فضای کافی برای حرکت و کار در اطراف آن نیاز دارد. کارشناسان طراحی آشپزخانه می گویند که مگر اینکه آشپزخانه شما حداقل 8 فوت عمق و 12 فوت طول داشته باشد، حتی نباید جزیره ای را در نظر بگیرید.

۱۰. بیش از حد مد روز و ترند بودن:
اگر چه لزوماً یک اشتباه نیست، استفاده از آخرین روند آشپزخانه و تجهیزات پیشرفته ممکن است بهترین انتخاب نباشند. رنگ‌ها و طرح‌های مرسوم، عمر کوتاهی دارند و ممکن است هرگز بازدهی در سرمایه‌گذاری کلان خود در جدیدترین ظروف آشپزخانه مشاهده نکنید. به دنبال نوآوری ها و وسایل آشپزخانه باشید که بی انتها هستند و سادگی و مدرن بودن را همیشه در دستور کار خود قرار دهید.

نتیجه‌گیری:

عدم همکاری با متخصصان طراحی آشپزخانه و شروع یک پروژه طراحی آشپزخانه برای صرفه جویی در هزینه یک اشتباه رایج است. اگر این کار اشتباه انجام دهید، در واقع می تواند پول، زمان و انرژی بیشتری را هدر دهد. طراحان حرفه ای جدیدترین ایده‌ها و اطلاعات را دارند و میتوانند به شما کمک کنند تا نیازهای خود را شناسایی کرده و آنها را به یک طرح کارآمد و متناسب با سلیقه و بودجه شما تبدیل کنید.

Table of Contents

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts: