اشتباهات دکوراسیون داخلی:
دکوراسیون داخلی خانه دارای ترفندهایی است که حتما باید رعایت شود. علاوه بر آن باید به این نکته توجه نمود که چیدمان وسایل نباید به سلیقهی شخصی باشد بلکه باید به استاندارهای دکوراسیون داخلی توجه شود. ممکن است شما برای خرید لوازم منزلتان هزینه بسیار زیادی کرده باشید اما دکوراسیون منزلتان آنقدر زیبا نیست. و این امر به دلیل عدم دقت در نحوهی درست چیدن وسایل است.
در ادامه به اشتباهات دکوراسیون داخلی اشاره میکنیم تا شما متحمل هزینههای بسیاری برای دکوراسیون داخلی خانه نشوید.
۱. عدم رعایت مقیاس:
ابیگیل آهرن Abigail Ahearn، طراح داخلی در لندن می گوید یک اشتباه ساده در طراحی ظاهری می تواند مانع از رسیدن یک اتاق به پتانسیل کامل خود شود. او میگوید: «بدون اینکه مانند یک ملکه درام به نظر برسد، مقیاس و نسبت، جام مقدس طراحی هستند، اگر همه چیز به یک اندازه باشد یا اگر همه وسایل خانه خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد، اتاق شما دچار یک آشفتگی خواهد بود.”
Ahearn از این قیاس مفید برای نسبت های کامل استفاده می کند: «ساده ترین ترفند این است که فضای خود را به عنوان یک شهر در نظر بگیرید و آن را با ترکیبی از ارتفاعات و نسبت ها طراحی کنید. کافی است به هر منظره شهری نگاه کنید و در اینصورت این ترکیبهای جذاب مقیاس و ترکیبی منحصربهفرد از اشکال را خواهید یافت . این همان چیزی است که میخواهید با آن بقیه را میخکوب کنید!»
۱. چیدمان مبلها دور تا دور دیوار:
بهتر است با چیدمان مبلها به دور فرش یا به دور یک میز، یک فضای مرکزگرا درست کنید. در اینصورت هم فضا نظم بهتری پیدا میکند و هم بستر یک گفتگوی خانوادگی پیدا میشود.
۲. همرنگ بودن فرش با مبلمان:
فرشها میتوانند یک اتاق را کاملاً متحول کنند و یک نقطه جذاب ایجاد کنند اما انتخاب سایز و رنگ فرش از سختترین قسمتهای دکوراسیون داخلی هر خانه است. به هیچ وجه مبلمان شما نباید هم رنگ با فرش شما باشد.
۳. عدم استفاده از نقطه کانونی:
سعی کنید حتما در اتاق نشمین خود، یک نقطه کانونی داشته باشید و سپس مبلمان را به محوریت آن نقطه بچینید. راه درست چیدمان مبل، به شکل U است. ایجاد نقطه کانونی در خانه و چیدمان صحیح مبلمان و نورپردازی اصولی موجب میشود تا آن نقطه تبدیل به محل مناسبی برای جمع شدن اعضای خانواده شود. با چیدمان نامناسب مبلمان، تعامل و ارتباط اعضا و حتی میهمانان خانه دچار مشکل خواهد شد.
انتخاب نقطه کانونی: برای انتخاب نقطه کانونی میتوانید مکانی مانند شومینه یا تی وی وال را انتخاب کرده و مبلمان را حول محورهای آن بچینید.
۴. چسباندن مبلها به دیوار:
سعی کنید مبلها حداقل ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشند. دراینصورت حریم مناسبی برای مبلمان در نظر گرفتهاید.
۵. قرار دادن تلویزیون جلو و یا روبروی پنجره:
با قرار دادن تلویزیون مقابل پنجره، نه تنها زیبایی پرده از بین میرود، بلکه علاوه بر آن بدلیل ضد نور بودن سبب تاریک شدن صفحه تلویزیون و اذیت شدن چشم شما با نور مستقیم میشود و در نتیجه برای بینایی شما مضر است. این نکته را در نظر بگیرید که دیوار خالی بهترین گزینه برای تلویزیون است.
۶. چیدمان مبلمان بیرون از فرش:
مبلمان را طوری بچینید که یا بصورت کامل در داخل فرش قرار بگیرد و یا حداقل پایههای جلویی آن داخل فرش باشد. سعی کنید کل خانه را با فرش پر نکنید و از آن به عنوان جدا کننده دو فضا ( به طور مثال فضای نشیمن و غذاخوری) استفاده کنید.
هیچموقع فرشها را کج پهن نکنید و سعی کنید در راستای مبلمان پهن کنید.
۷. استفاده از مبلمان تیره:
سعی کنید برای خانههایی با متراژ پایین اصلا از مبلمان تیره استفاده نکنید. این کار موجب میشود فضای شما کوچکتر بنظر برسد. به جای رنگهای تیره و شلوغ از فرش، پرده، مبلمان و … با رنگهای روشن و خنثی استفاده کنید.
تالی راث Tali Roth در این باره می گوید که او اغلب متوجه یک اشتباه کلیدی در اتاق های کوچک می شود و آن چیزی نیست جز؛ مبلمان تیره. او اذعان می کند: «بسیاری از مردم تمایل دارند به سمت مبلمان سنگین، حجیم و تیره بروند، اما باید به این نکته توجه کنند که که دکوراسیون تیره اتاق را تنگ و دست و پاگیر می کند.
او خاطرنشان میکند: «وقتی صحبت از آپارتمانهای کوچک میشود، باید به سراغ پارچههایی با رنگ روشنتر و روکشهایی برویم که فضا را بزرگتر نشان میدهد». مبلمان بزرگ یا پرده ها را از پارچه کتانی یا سبک انتخاب کنید و یک پالت رنگی انتخاب کنید که منعکس کننده نور باشد.
۸. ارتفاع نامناسب تلویزیون:
ارتفاع وسط تلویزیون از کف زمین باید حدودا ۱۰۰ الی ۱۱۰ سانتیمتر باشد در غیر اینصورت موجب گردن درد میشود.
۹. انتخاب یک سبک برای دکوراسیون داخلی:
به جای ترکیب وسایل خانه از سبکهای متفاوت، سعی کنید یک سبک مطابق با سلیقه و روحیات خود انتخاب کرده و براساس آن سبک اقدام به خرید لوازم منزل کنید.
Berkus در این باره میگوید:«فضای خود را شخصی سازی کنید. از خود بپرسید: “فضا برای من چه معنایی دارد؟ رنگ ها و بافت هایی که دوست دارم چیست و چه حسی را می خواهم وقتی به خانه برسم،دریافت کنم؟»
سعی کنید سبک دکوراسیون داخلی منزل خود را متناسب با متراژ خانه انتخاب کنید.
برای راهنمایی در انتخاب سبک متناسب با سلیقه خود میتوانید به مقاله سبکهای دکوراسیون داخلی مراجعه کنید.
۱۰ .آویزان کردن تابلوها در ارتفاع نامناسب:
مکس هامفری Max Humphrey طراح داخلی می گوید پیدا کردن یک اثر هنری عالی برای خانه شما تنها نیمی از کار است. یک اشتباه کلیدی که هامفری متوجه آن می شود این است که تابلوها و آثار هنری در ارتفاع نامناسبی نصب میشوند.
پیشنهاد او؟ آثار هنری را در یک مکان غیرمنتظره و ظریف قرار دهید تا جلب توجه کند و آن را همسطح با چشم قرار دهید.
۱۱. استفاده از اکسسوریها:
هر فضای خانه باید به گونهای با اکسسوری ها دیزاین بشه که نشان بدهد در طول زمان تکمیل شده است و سبک و لایف استایل شما رو منعکس کند.
اگر تمام اکسسوری ها را از یک مغازه تهیه کنید، در این حالت خانه شما بیشتر استایل آن مغازه دار را نشان میده نه شما!
به طور مثال سعی کنید از اکسسوریهایی مانند کوسنها به تعداد متناسب استفاده کنید. کوسنها جو آرامبخشی را در سالن ایجاد میکنند. هنگام انتخاب کوسنها باید بافت و رنگ آنها را با مبلهایی که دارید متناسب باشد. اگر پارچه مبلها مخملی باشد،پارچههای کتانی و نخی استفاده نکنید. برای مبلهای کوچک کوسنهای کوچک و برای مبلهای بزرگ بالشها و کوسنهای بزرگ استفاده کنید.
همچنین اکسسوریهایی که انتخاب میکنید در راستای سبک منزلتان باشد و برای خانههایی با متراژ کوچک نباید اکسسوریهای بزرگ تهیه کرد. یکی از اشتباهات رایج در دکوراسیون نشیمن، استفاده بیش از حد از وسایل دکوری به خصوص دکوری های کوچک است که سبب ایجاد اغتشاش بصری در فضا و کوچکتر دیده شدن فضای دکوراسیون شما می باشد. بنابراین در انتخاب لوازم دکوری فضای نشیمن خود دقت کنید و از انتخاب لوازم دکوری با تم های متفاوت بپرهیزید.
۱۲: استفاده از طرحهای شلوغ
استفاده از طرحهای شلوغ در کاغذ دیواری، سقف، دیوار وال تی وی و… منسوخ شده است بخصوص در خانههایی با متراژ پایین
۱۳. استفاده از نورهای نامناسب:
هرچند که دکوراسیون داخلی شما اصولی باشد، عدم استفاده از نور مناسب در فضا میتواند جلوهی ظاهر دکوراسیون شما را تغییر دهد و زیبایی آن را کاهش دهد. پس در نظر داشته باشید که حتما در فضای نشیمن خود از نورپردازی مناسب استفاده کنید.
چراغها جو اتاق را میسازند و در روحیهی ما نیز تاثیر زیادی دارند. بنابراین تنها یک عدد لوستر سقفی نمیتواند برای سالن پذیرایی کافی و مناسب باشد. از چراغهای دیواری و سقفی نیز استفاده کنید. همچنین در کابینتهای آشپزخانه نیز بهتر است نورهای خطی جایگزین نورهای نقطهای استفاده شود.
سعی کنید در سقفها نیز از نورهای رنگی استفاده نکنید. منسوخ شده دیگه 😁!
نتیجه گیری:
بسیاری از افراد در چیدمان دکوراسیونهای منازلشان اشتباهاتی را انجام می دهند که به دلیل تکرار زیاد این اشتباهات به اتفاقی عادی تبدیل می شوند. این اشتباهات سبب میشود که افراد در خانه احساس آشفتگی و بی قراری داشته باشند و از دکوراسیون منزل شان راضی نباشند. در این مقاله سعی شد اشتباهات رایج در دکوراسیون منزل ذکر بشه تا بتوان از هزینههای بیهود جلوگیری بشه.
امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد.